Facebook Twitter

Ta med eget glass – få gratis drikke!

Trollrock annonserer en unik miljøprofil for 2017.Unni Wilhelmsen

– Som alle vet er det store mengder plastglass som utgjør brorparten av avfallet til en festival. Dette har vi prøvd å gjøre noe med og håper publikum benytter seg av tilbudet, forteller Trollrock-gjengen.

Det prosjektet går ut på er at man håper å eliminerer bruken av plastglass totalt ved at tilskuerne tar med seg egne glass. Som belønning for dette vil vil man få gratis påfyll og sove godt om natten etter å ha gjort en innsats for miljøet.

– Vi tror jo at gulroten er så god at man velger å benytte seg av tilbudet. Det vil redusere avfallsmengden med 50%.

Økonomisk forsvarlig.

Etter en mengde møter og søknader, har planen nå blitt realisert.

– Kulturrådet, Oppland Fylkeskommune og Øystre Slidre kommune var alle ivrige på planen. De kompenserer festivalen med verdien av drikkevarene som en belønning for miljøsatsingen. Dette kan dreie seg om bortimot en million kroner og festivalen er svært glade for denne innovative satisingen inne kulturarrangement. Drikkevarer er jo også kultur og vi er glade for at offentlige organ kan bli med på en slik satsing, sier Trollrock-gjengen.

Trollrock starter torsdag 27. juli og varer til og med lørdag 29. juli. Tilskuere som tar med egne glass kan gå forbi køen og motta gratis påfyll fra kl 12:00 hver dag fra og med mandag i festivaluken.

No comments yet.

Kommenter