Facebook Twitter

Måndag

Måndag er et ferskt band med utspring fra Valdres. Forkjærlighet for norske tekster og godt skrevne melodier bygger opp bandets sound med tydelige referanser til klassisk rock, hvor Bruce Springsteen og Tom Petty er blant inspirasjonskildene. Bandet som startet som et overskuddsprosjekt i 2014 ble fort til mer da debutalbumet “Angrepsklar” ble sluppet i 2016.

Selv om bandet synger og har rot i Valdres, har medlemmene forskjellig tilhørighet på Østlandet. Erik Haugen (trommer) er fra Elverum, Erling Bjurbeck (bass) ble til på Ringsaker, Christopher Stokke (gitar) er Bærumsgutt, Lars Andre Kvistum (Keyboard) har sin rot på Toten. Igjen står Vemund Strand Aspeggen og Lars Isachsen Jemterud som er vokst opp noen hundre meter fra hverandre i Valdres.

Sistnevnte, Lars Isachsen Jemterud (vokalist og låtskriver) har nettopp blitt far og er derfor i en mer nervøs fase av livet enn før. Tidligere holdt det å skrive om andres problemer, nå byr han på seg selv og dykker inn i egne bekymringer. Singelen «Kunstnerblod» er intet unntak, her tar Jemterud for seg det usikre ved å satse på kunst og kultur, og hva det vil generere for sin kommende arvings fremtid.

Låta er skrevet på Ullevål Sykehus mellom barsel-intensivavdelingen og pasienthotellet.

“Det renn kji tjukt tå kunstnerblod. Odelsgrunn det får kji ho” oppsummeres i refrenget og setter stemningen for hva denne låta vil fortelle; Med stort ansvar kommer også store bekymringer.

Nå satser bandet hardt på sin framtid og sitt nye album “Fløta Heim” som slippes 7. september 2018.
Høsten begynner allerede å fylle seg opp med spillejobber og Måndag er solid innøvd og klare til dyst.

Den første singelen Kunstnerblod slippes 4. Mai på Isachsen Labell og vil være tilgjengelig overalt der du hører musikk.

No comments yet.

Kommenter