Facebook Twitter

Mads Veslelia

Mads Veslelia er mannen som fikk internettet til å steile da utenlandsk presse begynte å kalle ham “den nye Eminem”. Veslelia skriver, spiller inn og redigerer all musikk og video selv, og har på egenhånd bygget seg opp en fanbase større enn hva mange etablerte artister i Norge kan skilte med. At produksjonene ikke er spilt inn i grisedyre studioer tar han igjen på tekniske ferdigheter og med primal intensitet. Tilbudene står i kø, og det er ikke rart i det hele tatt. At fyren er et unikum er det vel ingen som betviler. Det er bare å skru seg inn på mannens YouTube-kanal med en gang. Hans lange rekke søndagsvideoer fortsetter både å imponere og provosere hans stadig større publikum. Med klikktall i millionklassen. Fra sitt knøttlille studio på bestemorens loft et sted på Ringerike er Mads i ferd med å trollbinde verden med sin finslipte teknikk og enorme talent. En stjerne er født på Hønefoss. Og takk til mormor for det.” – Landstreff Stavanger.

Lager musikk fra soverommet

Mads Veslelia har byttet ut studioproduksjoner, store budsjetter og et profesjonelt støtteapparat med rå rap-teknisk ferdighet og ærlige tekster med et budskap som bygger på personlige erfaringer. Han gjør alt fra soverommet, og har bygget seg opp en større og mer internasjonal fanskare enn mange av de store norske, veletablerte artistene. Han har til sammen over 55.000 følgere på Facebook, og på topplisten over hvor avspillingene kommer fra har vi blant annet Storbritannia, USA, Canada og Australia. I skrivende stund har Mads over 10 millioner avspillinger tilsammen på sin musikk.

Vi har fulgt Mads en stund, og han er helt tydelig en av de neste store norske stjernene. Det er ikke uten grunn at han blir skrevet om i både nasjonale og internasjonale medier. Vi ser nok bare starten på en stor karriere nå. Youtube-kanalen har nesten 25 000 følgere fra hele verden. Med en blanding av smart, kjapp rap og humor gikk flere av videoene viralt og sakte, men sikkert bygget han seg opp en fanskare.” – Stein Inge Pedersen, festivalsjef Fæsterålen.

Søndagsvideoer gav gjennombruddet

Han begynte for alvor å få oppmerksomhet våren 2015 da han begynte med konseptet søndagsvideoer på Facebook. Hver søndag la han ut en live fremføring av en ny låt. Søndagsvideoen ” ́I Dont Fuck Around” som ble lagt ut 12.4.2015 ble på under 24 timer sett over 100 000 ganger, og disse videoene er nå til sammen sett over 4 millioner ganger. Søndagsvideo-låta ”Scarface of Facebook” gikk helt til topps på Spotifys viral liste. Søndagsvideoene har nå blitt til låter på albumet My Bedroom som kom 1. juli 2016.

Berømmelsen kom dog ikke over natten. I over ti år har han snekret og pusset på et uttrykk som henter inspirasjon fra artister som Tech N9ne, Yelawolf og Hopsin. Og Eminem; plakatene med Marshall Mathers III pryder fortsatt veggene på gutterommet/studioet, der bestemoren jovialt stikker en tallerken med vafler inn til Mads, gjerne midt i et opptak.

Mads spilte på Urørtscenen på Slottsfjell i 2015, hvor han av Urørtredaksjonen ble kåret til Slottsfjells store overraskelse.

Det var mange folk fra vår ledelse der, og de hadde haka nede på knærne.
– Mari Monsson, P3 Urørt
Internasjonal oppmerksomhet

Veslelia har fått stor platekontrakt hos Sony Music Norway, men det er ikke bare her i hjemlandet han har tiltrukket seg oppmerksomhet.

Mads har jobbet i Los Angeles med 4 x Grammy-vinner Drumma Boy, som også har jobbet med artister som Kanye West, Lil Wayne, Wiz Khalifa, Drake og Chris Brown. Han var også I studio med DJ Marley Waters, produsenten av platinum selgende “2 On” med Tinashe og Schoolboy Q, samt J. “The Bear” Bynum som har jobbet med legender som Akon og Rick Ross. Veslelia får også skryt av verdensdekkende medier som Complex og MTV, samt stjerner som Fat Joe, Mike Epps, Tyga og Chris Brown.

Ikke mange kan si at de har bygd seg opp en artistkarriere på egenhånd med kun en mikrofon og et videokamera på soverommet sitt – det kan Mads. Han har dratt med seg soverommet sitt inn i rampelyset, og han og mormor er klar for å vise resten av verden hvorfor han blir ofte omtalt som Norges beste rapper!

No comments yet.

Kommenter