Facebook Twitter

Hvitmalt Gjerde

Endelig er de tilbake med sitt 3. offisielle album «Våken» – den sjette utgivelsen på 5 år. Alt kunne egentlig gått til helvete for Hvitmalt Gjerde. Mengden hype dette bandet fikk lenge før debutalbumet så dagens lys er sjeldent sunt for noen, men da det selvtitulerte debutalbumet kom sommeren 2013 var all tvil for lengst feid bort. Det viste seg at bergensk surfrock faktisk har en naturlig plass i musikklandskapet, noe som resulterte i en Spellemannsnominasjon i kategorien indie.

Det er få band forunt å tilegne seg en såpass særegen sound som det Hvitmalt Gjerde har gjort – og det i ung alder. De har allerede noen riff på samvittigheten som har skrevet seg rett inn i norsk rockehistorie, og de får det til å høres ut som det enkleste i hele verden. Og da har vi ikke en gang nevnt hvordan denne gjengen er på scenen, for det er et absolutt must å få med seg for alle. Hvitmalt Gjerde er så gøy at det nesten føles ulovlig. Så skranglete at det burde ikke gått an å være så tilgjengelig samtidig. 2017 blir året hvor Hvitmalt Gjerde tar steget inn i de unge voksnes rekker, og det kommer til å bli fantastisk!

 

Anmeldelser og omtale til «Våken»
«Personlig er jeg sikker på at det sitter en aldri så liten Mozart inne i hodet til vokalist
Johannes Fjeldstad.»
★★★★★★
– David William Øynes, Hamar Arbeiderblad –
«Plata har tolv spor, og alle låtene holder en høy standard. Hvitmalt gjerde har malt nøye, og sitter igjen med et glimrende resultat!»
★★★★★★
– Per-Magne Midjo, Trønderavisa. «Jeg, som egentlig får spader av bergensdialekten, må bøye meg i støvet.»
★★★★★☆
– Alisa Larsen, Bergens Tidende «Hvitmalt Gjerde .. har funnet tilbake til mye av friskheten og overskuddet som preget dem fra starten»
★★★★★☆
– Bernt Erik Pedersen, Dagsavisen «Det er lenge siden det har vært gitt ut en så gøyal, levende og ikke minst oppvakt utgivelse i denne sjangeren.»
★★★★★☆
– Tor Martin Bøe, VG «Denne platen er så god at den garantert kommer til å bli forbigått i Spelleman-sammenheng.»
★★★★☆☆
– Lars Junge, Deichmanske bibliotek, Musikkavdelingen – 9/10 – Peder Ebesen -Musikknyheter.no «..en knallsterk tredjeutgivelse fra et band
som viser seg å være noe av det beste norsk musikk har og by på nå.»
★★★★★☆
– Magne Fonn Hafskor, Bergensmagasinet “Hvitmalt Gjerdes tredje album kan oppsummeres med to ord: Hat trick
No comments yet.

Kommenter