Facebook Twitter

Arbeidsbeskrivelser

Arbeidsbeskrivelser –  frivillig på TROLLROCK 2017

OPPRIGG/NEDRIGG SCENE

● Riggesjef: Trond Rogne

Opprigg av scene starter mandag morgen, og det rigges primært mandag og tirsdag. Muligens onsdag også.  Nedrigg starter som regel tidlig søndag etter festival. Arbeidet vil kunne innebære tungt fysisk arbeid med  mye bæring og løfting av utstyr. Den som melder seg til opp/nedrigg og jobber minimum to dager, har fri under festivalen for øvrig. Det er likevel ønskelig at opp og nedriggere kan ta på seg småoppgaver under festivalen også, dersom de vil bidra litt ekstra.

OPPRIGG/NEDRIGG OMRÅDE

● Riggesjef: Alexander Hamre/Engebret Maanum

Før festivalen trenger vi hjelp til å gjøre festivalområdet klart, så dersom dette er noe som kunne være aktuelt for deg, klikk på opprigg/nedrigg område i påmeldingsskjemaet. Denne arbeidsoppgaven innebærer at du møter opp på mandag/tirsdag/onsdag før festivalen og/eller søndag etter festival hvor det trengs hjelp til et mangfold av oppgaver. Arbeidet vil kunne innebære tungt fysisk arbeid, bæring av utstyr, snekring, montering av telt/barer, gjerding etc.  Den som melder seg til opp/nedrigg og jobber minimum to dager, har fri under festivalen for øvrig. Det er likevel ønskelig at opp og nedriggere kan ta på seg småoppgaver under festivalen også, dersom de vil bidra litt ekstra.

SALG

● Salgssjef: Ingrid Rogne/Geir Solberg/Monja Dalen Skjerstein

Som selger under Trollrockfestivalen kreves det at du er ryddig, effektiv og god på kundebehandling.

● Mat/Drikke ekspeditører: Vi trenger folk som kan god kundebehandling og som kan bruke kassasystem tilkoblet bankterminaler samt mCash. Opplæring vil bli gitt.

● Billettsalg: Å arbeide med billettsalg krever at du er ryddig og effektiv.

Billettselgerne vil sitte i en bod ved inngangen til området. Ettersom billettsalg innebærer store økonomiske inntekter for oss gjennom kort og kontantsalg ønsker vi voksne og ansvarlige selgere som er til å stole på.

● Armbåndpåsetting: Du scanner våre gjesters billetter og bytter til armbånd. Her kreves å ha tunga rett i munnen og kunne lese korrekt billettinformasjon.

● Merchandise: Vi vil og trenge folk til å selge band­effekter og Trollrock­effekter.

MATSERVERING

● Gruppesjef: Gøran Bring

Å arbeide med matsalg krever at du er hygienisk, ryddig og er god på kundebehandling. Denne jobben innebærer både tilbereding av enkel mat, men også forståelse av bongsystemet. Matselgerne jobber flere samtidig, og vil merke at det vil veksle mellom å være veldig lite mye og veldig mye å gjøre. Derfor må de som jobber med matsalg være innstilt på at de kan få andre arbeidsoppgaver i perioder da det er liten pågang. Menyen er variert, bestående av både kortreist og langreist mat.

BAR

● Gruppesjef: Stig Erik Sellereite

Å arbeide med ølsalg, vinsalg, mineralvann og drinker, krever og en god dose effektivitet og kundebehandling. Ølsalg er vår viktigste inntekt, og vi ønsker derfor å ha folk som berhersker tapping av øl og som har jobbet med servering før. For å selge øl, må selgeren være fylt 18 år i følge den norske skjenkeloven. Dersom du vil jobbe med drikkeservering er det derfor viktig at du skriver alder. Det er og svært viktig at de som selger øl sjekker at kjøperne er gamle nok og at kjøper ikke er overstadig beruset. Vi trenger også flere personer som ønsker ekstra baransvar.

ARTISTVERT

● Gruppesjef: Grethe Våtsveen

Som artistvert må du være fylt 18 år, helst ha bilsertifikat, være flink med kommunikasjon, gi ryddige beskjeder og gjøre klare avtaler. En artistvert har som oppgave å ta seg av artistene, gjøre avtaler, sørge for at de får alt som er avtalt og ta seg av detaljer som kan dukke opp. Alle artister har i forkant av festivalen gjort klare avtaler med bookingagenten til festivalen der det er avtalt hva de trenger, hvor de skal bo, hvor de skal spise, når de skal på scenen etc. Dette skal enhver artistvert ha full oversikt over. Det er et krav at den som er artistvert er edru på jobb, slik at artistene har mulighet til skyss og transportmuligheter. Artistvertens oppgave er rett og slett å gi artistene best mulig service, slik at de har lyst til å komme tilbake. Å være artistvert er en viktig jobb, ikke en døråpner for å feste og menge seg med kjendiser.

Ettersom denne arbeidsoppgaven har så mange spesifikasjoner er det kun noen få som får mulighet til å arbeide som artistvert. Derfor anbefales det at du skriver et andrevalg i tillegg dersom du ønsker å være artistvert. Referanser og relevant arbeidserfaring er påkrevd for at du skal vurderes til denne posten.

HANDYMAN/HANDYWOMEN

● Gruppesjef: Alexander Hamre/Engebret Maanum

De som melder seg på denne frivilligposten sørger for å opprettholde grunnstrukturen på festivalen.

Denne posten innebærer en hel rekke arbeidsoppgaver av variert karakter. Her kan man bli satt til å rigge gjerder, spikre skilt, henge opp plakater, bære benker, rigge scene, samt en rekke andre praktiske oppgaver. Om du i tillegg har sertifikatet på traktor, bil med henger eller lignende er det fint om du skriver det i søknaden. Denne posten har og en teknisk undergruppe som ledes av elektriker Hauk Håvard Myrvold, Engebret Maanum og Alexander Hamre. Om du er flink med strøm og andre tekniske områder kan du nevne det spesielt. Rørleggererfaring er også meget positivt.

ORDEN

● Vaktselskap: Sikkerhet Norge

● Gruppesjef: TBA

De frivillige ordensvaktene samarbeider med sikkerhetsselskapet Sikkerhet Norge. Den som skal være ordensvakt må være myndig, derfor er aldersgrensen for å delta som ordensvakt satt til 18 år. Vi foretrekker forøvrig voksne og autoritære, men samtidig serviceinnstilte personer som ordensvakter.  Jobben krever kontroll av inngangsbillett, vokting av gjerder, samt sørge for generel sikkerhet på området. Dersom bråk skulle oppstå, bistår sikkerhetsselskapet og politiet vaktene med å løse opp i eventuelle konflikter og kaste ut bråkmakere. Ordensvaktene jobber alltid flere samtidig, og er utstyrt med vester og walkie­talkier slik at de skiller seg fra de andre frivillige. De som melder seg som ordensvakt vil få opplæring av sikkerhetsselskapet før vakten begynner.

MILJØ

● Gruppesjef: Pernille D. Holden/Toralf Baldersheim

Som miljøarbeider på Trollrockfestivalen har du ansvaret for å være med å holde festivalområdet rent og pent. Vi trenger derfor hjelp til å holde området ryddig, plukke og sortere søppel, sjekke toaletter, samle panteflasker og lignende. Vi har vært heldige å ha mange voksne som ser hva som må gjøres. Vi har også mange flinke unge miljøarbeidere, men her er viktig er at de som skal jobbe kveldstid har med seg en voksen dersom de er under 16 år. På et konsertarrangement med ølservering er det ikke ønskelig at barn skal oppholde seg på området alene, og effektiviteten har en tendens til å falle betraktelig uten en voksen til å veilede (vi vil imidlertid ha en gruppesjef her som vil være ansvarlig for arbeidsfordelingen, og spesielle avtaler kan evt gjøres i forkant.)

SOLSKINNSPATRULJE

● Gruppesjef: Marte Henriksen Bollum

Som frivillig i solskinnspatruljen sørger du for at alle de andre frivillige har det fint. Vi er opptatt av at alle frivillige skal ha det fint på jobb, og med mange, lange timer er det godt med en kopp kaffe, litt godteri, en klem og et kompliment. Om du er en gledesspreder og i tillegg liker å lage litt mat er denne jobben perfekt for deg.

 

Ved spørsmål kontakt vår frivilligsjef Marte Henriksen Bollum

frivillig@trollrock.no

 

Meld deg som frivillig HER