Facebook Twitter

4 lokale band kompletterer årets program

Hovedprogrammet for Trollrock 2017 er komplett. Måndag, The Rebels, De Talentløse og The Gamasamas spiller på Trollrock 2017.

Torsdag 27.juli:

Amy Macdonald(UK), Vazelina Bilopphøggers, Kvelertak, Oslo Ess, Beachheads, Tiergarten, The Rebels

Fredag 28.juli:

Janove, Morten Abel, John Olav Nilsen & Nordsjøen, Greni, Cezinando, Hjerteslag, Elsa & Emilie, De Talentløse, Hvitmalt Gjerde, The Gamasamas

Lørdag: 29.juli:

The Cranberries(IRL), Hellbillies, Jaa9 & OnklP, FInn Kalvik, Unnveig Aas, Måndag, Mads Veslelia, Dirty Deeds, VM i Trollrock

Satsing på unge artister/band med lokal tilknytning.

Nå er det sjuende året Trollrock arrangeres, og vi har faktisk hatt et snitt på over 20% av hovedprogrammet bestående av lokale musikere siden oppstarten i 2011. I tillegg til de fire som ble offentliggjort i dag er også Tiergarten klare med kortreist besetning. (Mats Rybø og Anne Marit Bergheim/Låtskriver/bandmedlem Katzenjammer). Dette er noe svært få, eller trolig ingen av landets festivaler av Trollrocks kaliber kan skilte med. I tillegg har Valdresmesterskapet i Trollrock (VM i Trolrock) vært en suksess fra dag en, med ca 10 påmeldte lokale band årlig. Næringslivet på Beitostølen har også sett verdien av dette, og arrangementet fikk en ekstra boost i 2016 da vi i samarbeid med flere sentrale bedrifter flyttet arrangementet til Beitostølen sentrum. VM i Trollrock arrangeres på samme måte i 2017, lørdag 29.juli kl 13.00. Vi oppfordrer alle lokale musikere mellom 7 og 20 år å melde seg på via våre nettsider www.trollrock.no.

Tilrettelegging, utvikling og eksport av musikalske talenter fra Valdres.

Trollrock har som mål å alltid være den største og beste plattformen i dalføret for lokale musikere som ønsker å ha en arena å spille på. Vi plasserer bevisst lokale artister mellom store norske, og utenlandske, headlinere for å gi de inspirasjon og ikke minst muligheten til å spille for et stort publikum.  Vårt mål er også at vi er en bidragsyter til at lokale musikere blir oppdaget av tilreisende, noe som igjen kan føre til at de får muligheten til å utføre sine kunstneriske evner også utenfor skigarden.

Våre tilbakemeldinger fra artistene har utelukkende vært positive de syv årene vi har holdt på på dette nivået. En av gjengangerne i det lokale musikkmiljøet Lars Jemterud, låtskriver og gitarist i Måndag sier følgende:

– Fra tiden da Høpp i Føssn (lokal kultfestival fra 1999-2009) eksisterte har Atle Dalen og Trond Rogne m.fl. vært bidragsytende til at musikere og band i Valdres har får vist seg fram. De to nevnte startet Trollrock som tok dette til et nytt nivå. Det at de hvert år booker oss artister med lokal tilknytting gjør at musikkmiljøet i Valdres får skinne og vi får vist oss fram sammen med store nasjonale og internasjonale artister. Det betyr mye!

MÅNDAG

Måndag er et relativt ferskt norsk rockeband som musikalsk plasserer seg med en solid fot i americanarocken. Med deres debutsingel “Angrepsklar”, høsten 2015, fikk de raust med oppmerksomhet. Oppfølgerene “Ein Gong Te” og “Vanleg” fikk radiorotasjon både nasjonalt og lokalt.
Med tekster som er ærlige og rett på sak har de sju medlemmene, hovedsakelig fra Valdres og Oslo, tatt solid grep om sitt voksende publikum. På klingende dialekt belyser bandet til dels alvorlige temaer på utilslørt vis. Bandet har store ambisjoner, og forkjærligheten for norske tekster og solide rockelåter er det som driver dem fremover og skiller de ut fra andre band i folk/rock sjangeren.
 Debutalbumet, også kalt “Angrepsklar” ble utgitt høsten 2016 på Grammofon Plateselskap og høstet gode kritikker.

“Lydmessig legger Måndag seg i et landskap som mange vil betegne som Midtvesten eller øst- kysten av USA. Tidlig Bruce Springsteen, Jackson Browne og Wilco er navn som dukker opp (…)” – Plateanmeldelse OA

Måndag er i full sving med ny musikk og sommeren 2017 slipper de første singel fra sitt nye album. Langspilleren kommer ut våren 2018.

Vokal / Lars Endre Strand
, Gitar, Vokal / Lars Isachsen Jemterud, Gitar / Vemund Strand Aspeggen, Gitar / Christopher Stokke
, Keys / Lars Kvistum
, Bass / Ingar Blix Aaeng
, Trommer / Erik Haugen

Måndag spiller lørdag 29.juli.

THE REBELS

Heggenes, 7. mars 2013. Et nytt rockeband blir dannet. Etter litt diskusjon kommer de frem til at navnet skal være The Rebels. Ikke vet de hva det betyr, men det høres fett ut! Allerede et par uker senere spiller de sin første konsert. Med en setliste på åtte sanger, bestående av både Green Day og eget materiale. Det ble mange spillejobber etter hvert, de vant VM i Trollrock og gutta fikk høye ambisjoner. I 2014 ble de med på UKM, og gikk hele veien til UKM-festivalen med debutsingelen «Mental Chaos». Denne ble meget godt mottatt, og førte til en rekke spillejobber lokalt, små arrangement så vel som store. For å nevne noen rager Trollrock 2014 og 2015 høyt, der de “varmet opp” for henholdsvis Åge Aleksandersen og Dumdum Boys. Og i 2016 varmet de opp Klovner i Kamp på Spydeberg Rock.

De tre lokale gutta er ennå unge, men har skrevet over 60 egne låter de siste fire årene. EPen “Inferno” kom ut våren 2015, og er et femspors tematisk rockeverk som belyser livet og kjærligheten, så vel som døden og fordervelsen blant menneskeheten. I januar 2017 kom singelen «Paris», som ble spilt inn i PhatCat Studios og er produsert av Alf Magne Hillestad. Låta handler om den mer brutale siden av den moderne verden, og ble skrevet etter terrorangrepet i Paris i 2015. Fremmedfrykt, religiøs terror og samhold er sentrale temaer i budskapet. Deres nye singel “Punishment” er rett rundt hjørnet. Gutta i bandet har spilt live på ulike kanter siden de var 7 år og har sammen et unikt talent for låtsnekring. Fjellstø melodiøs punk som begeistrer de fleste.

The Rebels spiller torsadag 27.juli.

Espen Austdal (16): Gitar, vokal, William Alexander Dalen (18): Bass, vokal, Andreas Bærøy Nysveen (16): Trommer

DE TALENTLØSE

Fjorårets VM i Trollrock-vinnere De Talentløse er et pønkband fra Øystre Slidre stiftet tidlig vinteren 2016. Bandet består av Tor Olav Hålimoen på vokal og rytmegitar, Elma Hålimoen på bass, Victor Aannerud på leadgitar og Tom Andre Karlsen Bergo på trommer.  De spiller Talentløs norsk pønk med mye innflytelse fra tidlig norsk Nyveiv som bla. Hæverk, De Sjenerte og Kjøtt.

De Talentløse er nå klare for Trollrock med et 30-minutters sett med både egne låter og gamle klassikere fra de norske nyveiv legendene. Samtidig som de har gjort oss klare til Trollrock har de vært innom studio, og er snart klare med en demo/EP som slippes i løpet av sommern.

Er du fan av heavy gitarriff, D-takt og norske tekster om fyll, faenskap og alt imellom? Kom og hør De Talentløse på Trollrock fredag 28.juli.

THE GAMASAMAS

Velkommen tilbake til det gode 60-tall! Lokal retrorock av ypperste klasse. Sommeren 2007 dannet Sondre, Syver, Harald og Tor 60-tallsrockebandet The Gamasamas. Bandet er et showband i god retrostil med et vidt repertoar fra blant andre: The Beatles, Elvis Presley, The Everly Brothers og The Beach Boys. De har også egenskrevne låter i kjent 60-talls stil. Bandets navn stammer fra stølslaget Gamasama like ved Yddin i Øystre Slidre. Siden oppstarten har de spilt konserter lokalt i Valdres, men også utenfor dalen. Av deres større meritter så langt kan nevnes: Trollrock, Norsk Beatlesfestival, Rakfiskfestivalen, Vinjerock samt opptreden for selveste kongeparet. Bandet gleder seg til nye høydepunkter i 2017.

The Gamasamas sørger garantert for ellevill partystemning på Huldrenachet 28.juli.

No comments yet.

Kommenter